Geschiedenis


De geschiedenis van Trans Ocean Pacific forwarding B.V. begon in 1992 toen Jean-Paul van Munster door de TOP organisatie in Taiwan gevraagd werd een kantoor te openen in Rotterdam om hun lading van en naar het Verre Oosten af te handelen. In 1994 moest het Taiwanese hoofdkantoor haar deuren sluiten en nam Jean-Paul van Munster 100 % van de aandelen van TOP Rotterdam over. Inmiddels was het kantoor internationaal zo goed vertegenwoordigd dat het niet op het moeder bedrijf hoefde te steunen.

De firma zette zich voort naar het nieuwe millennium handelend onder de naam Trans Ocean Pacific forwarding B.V. strevende naar een breed aanbod van activiteiten zoals project forwarding, NVOCC, consolidatie en douane afwikkeling. In 2004 een nieuwe partner werd benoemd De heer Evert Braam om de verdere groei van de firma te managen. Sinds juli 2015 is de beursgenoteerd onderneming Sigapore Post als aandeelhouder toegevoegd. Zowel Jean-Paul van Munster als Evert Braam hielden hun positie in de firma. 

Met het doel om de beste en meest betrouwbare bedrijf in de logistieke sector te worden, is TOP ver gekomen sinds haar bescheiden begin en heeft een wereldwijd netwerk ontwikkeld met strategische alliances in Azië, het Midden Oosten, Afrika en Noord en Zuid Amerika. Historisch ligt de nadruk op het Verre Oosten waar langdurige relaties met hoog kwalitatieve partners zijn ontwikkeld.

Van het bescheiden begin heeft TOP zich ontwikkeld in een respectabele internationale expediteur en NVOCC. Menige Multinational alsmede het midden en kleinbedrijf hebben bijgedragen tot dit noemenswaardig succes, maar de belangrijkste factor is de toewijding van onze loyale medewerkers, ieder met hun specialisatie.

Bij Trans Ocean Pacific forwarding B.V. kan men vertrouwen op onze hoogste inzet in alles wat wij voor u mogen betekenen.

Image

Jean-Paul van Munster
CEO

Image

Evert Braam
CFO