Onderlinge handel Duitsland-Nederland gegroeid

De onderlinge handel tussen Duitsland en Nederland is in 2017 gegroeid met 9,2% tot 177,3 miljard euro. Nederland is daarmee de tweede handelspartner van Duitsland, enkel China voert meer handel met Duitsland. De Verenigde Staten kwamen op plaats drie.

De invoer uit Duitsland steeg met 9,8% ten opzichte van het jaar ervoor naar een bedrag van 86 miljard euro. Belangrijke invoerproducten zijn machinebouw (23,8 miljard euro) en chemie (17,7 miljard euro).

De uitvoer van Nederland naar de oosterburen groeide met 9,1% naar 91,4 miljard euro. Belangrijke exportproducten zijn chemische producten (19,6 miljard euro), minerale brandstoffen en smeermiddelen (18,5 miljard euro) en machines en vervoermiddelen (12,5 miljard euro).

Duitsland exporteert de meeste goederen naar de Verenigde Staten met een totale waarde van 111,5 miljard euro. China volgt met 86,2 miljard euro, Nederland komt daar vlak achteraan (86 miljard euro). Op de vierde plaats staat het Verenigd Koninkrijk met 84,4 miljard euro, iets minder dan in 2016.

Bron