Nieuwe allianties rederijen

Al een geruime tijd vinden er overnames en fusies plaats bij de rederijen. Ook vormen verschillende rederijen allianties, om zo hun klanten een nog beter aanbod aan te kunnen bieden. Per 1 april 2018 gaat er opnieuw het een en ander verschuiven binnen de allianties.

Al eerder werd bekend dat NYK, MOL en “K”Line een fusierederij zullen starten, ONE (Ocean Network Express). Per 1 april 2018 zal de bedrijfsvoering van start gaan. Met deze fusie willen de rederijen hun krachten bundelen. Zij kunnen daardoor een betere service en meer routes aan hun klanten aanbieden.

Na 1 april bestaan er nog 15 rederijen, welke verdeeld zijn over drie allianties en drie rederijen die losstaand opereren. De drie allianties, 2M+H, Ocean Alliance en THE Alliance, hebben de overige 12 rederijen onder zich verdeeld. In onderstaande afbeelding staan alle allianties weergegeven.