Nieuw grootste containerschip ter wereld: de ‘Ever Alot’

24.004 TEU

De Chinese scheepsbouwer Hudong–Zhonghua heeft het containerschip te water gelaten dat nu te boek staat als het grootste ter wereld: de ‘Ever Alot’.

De nieuwe reus is een zusterschip van de ‘Ever Ace’ die deze zomer in de vaart kwam en die toen nipt (met 28 teu capaciteitsverschil) de megamaxen van concurrent HMM aftroefde. Door wat aanpassingen kan de ‘Ever Alot’ weer net iets meer containers meenemen. Bleef de capaciteit van de ‘Ever Ace’ met 23.992 teu nog net onder de 24.000 teu steken, de ‘Ever Alot’ gaat er overheen: 24.004 teu.

De Chinese scheepsbouwer bouwt ook nog de ‘Ever Apex’ en de ‘Ever Atop’ die dezelfde capaciteit krijgen. Bij Samsung Heavy Industries in Zuid-Korea worden de meeste schepen uit de serie gebouwd met de iets lagere capaciteit. Daarvan zijn behalve de ‘Ever Ace’ inmiddels ook al de ‘Ever Act’, ‘Ever Aim’ en ‘Ever Alp’ in de vaart gekomen.

Het nieuwe recordschip ‘Ever Alot’ van rederij Evergreen gaat nog niet meteen aan het werk, dat gebeurt naar verwachting in april.

Bron: NT